خیلی از دوستان سوال پرسیده بودند که دو آنتن برای مودم لازم هست یا یکی ؟
LTE یا 4G – در فرکانس هایی ، تقسیم بندی شده ؛کار می کند ، به این تقسیمات باند می گویند .
این مجموعه فرکانس ها از 700 مگاهرتز تا 3800 مگاهرتز را به خود اختصاص میدهند .
LTE یک پروتکل ارتباطی دریافت و ارسال است که به صورت FULLDUBLEX کار می کند ، به این معنی که 2 فرکانس به ارسال و 2 فرکانس به دریافت اختصاص یافته اند .
بعضی مودم ها برای دریافت سیگنال به هردوآنتن نیاز دارند ، ممکن است به این دلیل که فرکانس های اپلینک را روی یک آنتن و فرکانس های دانلینک را روی آنتن دیگر برقرار می کنند و یا اینکه تکنیک دریافت سیگنالشان نیاز به دو آنتن را ضروری می کند .
علت وجود 2 آنتن در مودم هم همین FULLDUBLEX بودن است ، به این علت که فرکانس ها نزدیک به هم هستند ، اثر نویز گونه روی هم دارند ، دو آنتن اجازه استفاده از تکنیک های حذف نویز مشترک و همچنین تاثیر کمتر سیگنال های نزدیک به هم، روی هم را می دهد .
اما در مواردی که مودم می تواند با یک آنتن ارتباط برقرار کند ، با توجه به جدول فرکانس و باند (در آموزش های سایت آمده ) نیاز به انتن دوم سنجیده می شود
مثلا برای مودم b612 یا i60 روی باند tdLTE نیازی به استفاده آنتن دوم نیست ، با توجه به جدول در فرکانس 3400 مگاهرتز فقط یک آپلینک دانلینک برقرار است .و مودم ذکر شده توانایی راه اندازی اپلینک و دانلینک را بایک آنتن دارد ، در نظر داشته باشید که اطلاعات جدول به صورت نوعی می باشد و موارد خاص را دربرنمی گیرد.
در خصوص نوع ارتباط BTS با گوشی ها و مودم ها ، به طور کلی وقت BTS بین دیوایس هایی که درحال سرویس گرفتن هستند تقسیم میشه ، و این یعنی دکل بعد از ارسال داده مدت زمان مشخصی برای دریافت منتظر می مونه و اگه سیگنال نگیره به خدمات دادن به دیوایس های دیگه ادامه می ده
هرچی ارتباط شما ضعیف تر و نویزی تر باشه ، داده ارسالی توسط دکل و یا گوشی بیشتر احتمال مختوش شدن داره و اصطلاحا تعداد بیشتری پکت دیتا لوز میشه (ازدست میره ) در نتیجه سرعت شما کمتر میشه .