با توجه به اینکه آنتن اصلی مودم گین 3 دیبی دارد. آیا جایگزینی آنتن آن با یک آنتن اکسترنال که گین 11 دیبی و یا 18 دیبی دارد، باعث آسیب دیدن مودم نمی شود ؟
معنای قدرت تحویلی مودم به آنتن چیست؟
آیا نصب آنتن اکسترنال به مودم آسیب می رساند؟
خیر، جایگزینی انواع آنتن اکسترنال که روی مودم ها نصب می شود در واقع بر روی سخت افزار مودم اثری ندارند.
از علت های این مسئله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نکته اول : سه عامل پترن آنتن ، اندازه آنتن و بازه فرکانسی (پهنای باند آنتن) در اندازه گین آنتن اکسترنال تاثیر دارند. درنتیجه گین بالاتر آنتن به دلیل مصرف توان بیشتر نیست. در این صورت باری به خروجی آنتن مودم وارد نمی شود.
نکته دوم : توان تحویلی توسط مودم به آنتن درصورت تطبیق امپدانس آنتن با مودم به طور کامل به آنتن اکسترنال منتقل می شود. در غیر این صورت، در حالت اتصال باز، اتصال کوتاه و یا عدم مچ بودن امپدانس خروجی آنتن این توان تلف خواهد شد.
در تجهیزات مخابراتی هر دو حالت اتصال کوتاه و یا اتصال باز کردن خروجی آنتن می تواند منجربه آسیب در قسمت خروجی مودم گردد. برای جلوگیری از این مسئله تمهیداتی در طراحی مودم صورت می گیرد.
در ادامه باید اشاره کنم که توان خروجی برای آنتن مودم های رایج در حدود 20 تا 30 دیبی می باشد.
(در فرکانس های مختلف این توان متفاوت است و برای آگاهی از آن می توان به کاتالوگ اصلی مودم مراجعه کرد)
تبدیل این توان به وات برای 20 دیبی که در فرکانس های LTE استفاده می شود به معنی 0.1 وات است. که بسیار از انرژی منبع تغذیه مودم کمتر است. درنتیجه اضافه بار روی خروجی آنتن اکسترنال مودمها فشاری به اجزای داخلی مودم وارد نمی کند. یاد آوری میکنم حتی اتصال باز بودن خروجی آنتن اکسترنال می تواند باعث اضافه بار روی این خروجی گردد. در مورد دستگاه های با توان خروجی بالاتر باید بیشتر مراقب بود. خروجی آنتن (آنتن تقویتی یا آنتن اکسترنال) آنها را به هیچ وجه در حالت اتصال باز و یا اتصال کوتاه قرار ندهید.
قدرت سیگنال خروجی آنتن مودم چقدر است؟
به شکل زیر توجه کنید :
در شکل بالا قدرت سیگنال خروجی یک مودم در حالت های مختلف را می بینیم. همچنین مصرف مودم در حالت های مختلف عملکرد مشخص شده است.
همانطور که می بینید در شبکه های مختلف و همچنین در فرکانسهای مختلف مصرف و توان سیگنال ارسالی مودم متفاوت است. همچنین مودم در حالت LTE با توان خروجی 23 دیبی مصرف یک آمپر را دارد. (زمانی که خط های کمی از خطوط آنتن مودم روشن اند، مودم ناچار بیشترین توان خروجی را دارد)
معنای قدرت خروجی آنتن مودم چیست؟
بعد از مطالعه کاتالوگ مودم احتمالا؛ به مقادیری بر حسب دیبی برای قدرت خروجی آنتن مودم بر می خورید. در شکل بالا تبدیل این مقادیر به معادل وات را می بینیم. همینطور در شکل بالا می بینیم که 20 دیبی معادل 0.1 وات و همچنین 23 دیبی معادل 0.2 وات می باشد.به این معنا که مودم در ماکسیمم مقدار توان خروجی 0.1 وات یا 0.2 وات خروجی میدهد. توجه داشته باشید مه در محل هایی با آنتن دهی مناسب ، توان خروجی مودم هم کاهش می یابد و در حداقل ممکن که ارتباط برقرار باشد ، قرار میگیرد.
نتیجه گیری توان تحویلی به آنتن اکسترنال:
از مطالب بالا می توان گفت:
در حالی که مودم 5 وات توان مصرف می کند (یک آمپر در 5 ولت) تنها 0.2 وات انرژی به خروجی آنتن TX خود تحویل می دهد.
برای اطلاع از انواع آنتن اکسترنال موجود و خرید به اینجا مراجعه کنید.
در اینجا اطلاعاتی در مورد توان مصرفی مودم وجود دارد .